Promo ! Klik Ler..

Tuesday, January 31, 2012

:: REFLECT ::

Assalamualaikum wbt.
Apa khabar sahabat2 ?
Semoga hari ini lebih baik drpd semalam.

Just nak share ayat ni.
Ayat ni mungkin semua dah biasa dengar, tapi apa salahnya kita ingatkan diri kita semula dgn ayat ni kan :)

Here it is.

The body's weakness comes from illnesses, while the heart's weakness comes from sins. And just as the body doesn't taste the delights of food when it is ILL, the heart doesn't taste the delight of worship when it is SINFUL.

Prophet s.a.w said:
"Surely there is in the body a small piece of flesh; if it is good, the whole body is good, and if it is corrupted, the whole body is corrupted,and that is surely the heart."

Sama2 lah kita muhasabah diri.
Moga kita akan sentiasa memperbaiki diri kita ke arah yang lebih baik dan sentiasa berkejar untuk pahala dan meninggalkan dosa,insyaAllah.

Wassalam

Friday, January 27, 2012

:: Persoalkan Balik ! ::

Assalamualaikum wbt.
Sahabat2 sekalian apa khabar?
Ana harap semuanya sihat2 la yep.

Lama sungguh rasanya membiarkan blog ni bersawang.
Huhu.
Jadi,daripada biar blog ni terus bersawang dan berhabuk dan berdebu, lebih baik ana update sesuatu biarpun pendek.
So, kali ni ana nak share satu ayat yang ana jumpa kat twitter tadi.

Whenever a thought of committing a Sin comes to you, please dwell upon the question, 
'What if I die in the state of this evildoing?

Faham kan ?
Maksudnya, kalo kita ada rasa nak buat dosa, baik kita persoalkan balik, 
"Mcm mana kalo tiba2 aku mati masa tgh buat dosa ni?"

Takut kan.
Ya Allah, ampuni kami.
Kami tidak mahu mati dalam keadaan sedang berbuat dosa padaMu.
Sedarkanlah kami ya Allah.
Sedarkan kami saat kami sedang berbuat maksiat.
Ampunilah kami.
Aamiin ya Rab.



Moga Allah mengampuni kita di atas dosa2 yang lalu.
Wassalam.

Monday, January 23, 2012

:: Kenapaaa ::

Assalamualaikum wbt.
Asif lama x update blog ni.

Kenapa skrg ana x leh nak view blog ana sndiri?
Kalo nak view, msti kuar yg adiwidget trs.
Peliknya.
:(
X best la cmni.
Semoga nnti dpt view balik blog ni.
InsyaAllah..Ameen.

:)
P/s : Masa utk makan puas2 dan gain weight. Fighting ! ;)

Thursday, January 5, 2012

:: Exam ::

Assalamualaikum wbt.
Ana doakan shbt2 ana sht semuanya.

Nothing much to say.
Just wanna say that i'm now is in exam mode.
So, really sorry coz can't update for the time being.
InsyaAllah, i'll update after i finish my 11th. block exam, ok ?
Before that, i think that it's still notlate for me to say Slmt Thn Baru 2012.
Umur makin bertambah, makin tua.
Maka, adkh amalan kita makin bertambah ?
Tepuk dada, tanya iman.

Wassalam.

Sunday, January 1, 2012

:: Trip ::

Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah, kemarin ana baru sampai Medan setelah seminggu berTRIP OF UKHUWWAH di Jakarta dan Bandung.
Esok last cuti untuk perayaan Natal.
Terlalu banyak kerja masih belum buat.
5 Januari 2012 ni dah exam.
Doakan ana.
InsyaAllah nnti ana update apa2 gambar masa kat sana ya :)
Ana stop dulu ya.
Jaga diri sahabat2.
Wassalam.

P/s : Dah 2012..Ya Allah, cepatnya masa berlalu. Rasa mcm semalam baru je masuk 2011.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...