Promo ! Klik Ler..

Wednesday, October 31, 2012

:D

Salam alaik.
Hari ni lab endo.
Sementara nk tggu dosen bg arahan. sorg kawan semeja mntk sy tasmik kan dy.
Surah lazim.
Jadi, hari ni dy dpt hafal n refresh balik 10 surah.
ALhamdulillah :)

Tuesday, August 28, 2012

:: Read ::

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah, Allah masih beri kita ruang untuk bernafas :)

Pagi tadi pergi jumpa Dr utk janji temu kedua rwtn Fisioterapi.
Dr ajar lagi 1 cara untuk senaman.
Sepatutnya kena ada rwtn lg, tp since saya dah nak balik Medan, Dr ckp perlu hentikan dulu rwtn.
Balik Medan buat exercise sampai tulang dan otot ok.
If time balik nnti still sakit, baru dtg balik buat fisio.
Huhu.
Anyway, thanks ye Dr.
*Dalam dunia ni, semua Doktor mahukan yang terbaik untuk patient nya*
That's why they become a doctor right ?
To help others.
Alhamdulillah.
Semoga Allah sentiasa melimpahkan rahmatNya kepada semua doktor di dunia ini.

_________________________

Petang ini, saya on9 kat facebook dan nampak macam2 kawan2 share kt news fees.
Salah satunya pasal inai bercorak ni.
Dari blog penulis Ustazah Fatimah Syarha.
Alhamdulillah dapat tambah 1 lagi ilmu hari ini.
Jom baca.
Semoga kita faham dan tidak ragu-ragu lagi.
Klik Inai

- Kalo saya kawin nnti, sy x buat kot ukir2 ni sbb banyak sgt.Hehe -

Beransur dulu.
Semoga kita semua sentiasa dalam jagaan Allah.
Hasbunallah wani'malwakil.
^^

Sunday, August 26, 2012

:: HB Akir ::


Assalamualaikum.
Alhamdulillah, hingga saat ini Allah masih beri ruang pada kita untuk bernafas.

Hari ni hari lahir adik saya.
Muhammad Syakirul Hasif.
Umurnya genap 15 tahun.

Sanah helwah yang ke-15 adikku.
Semoga sentiasa dalam lindungan Allah.
Semoga berjaya PMR akan datang.
Semoga menjadi hambaNya yang soleh dan patuh pada Mak & Ayah dan jadi anak yang soleh.
We love you :)
Wink.Wink.

Jubah ni serius lawa giler. Mmg nmpk hensem la .Hoho

Jadi untuk meraikan hari lahir adik sorang ni, maka si kakak pun buatkanlah beliau pancake.
*Actually dia yang request*
Setiap kali cuti sem, ni lah yang akan saya buat.
Sebab dia akan mintak.
Hehe.
Terima kasih adikku Syakir ;P




Dan.....
Hari ni adik2 semua dah balik semula ke asrama dan kampus.
Huhu.
Sunyi balik rumah.
Back to routine activities everyone.
:'(

Selamat berjuang adik-adikku.
Belajar rajin-rajin.
*Pesanan untuk diri sendiri jugak*
:)

Wassalam.

Thursday, August 23, 2012

:: Tenang ::

Assalamualaikum wbt.
Antara lagu dan nasyid ?
Mana satu yang anda suka ?

Mesti setiap orang ada macam-macam jawapan.
Ada yang suka lagu rancak, ada yang suka lagu slow, ada yang suka nasyid, dan macam-macam lagi.
Kalau macam ana ni, semua ana suka.
Kadang-kadang pasang lagu omputih, korea, melayu dan nasyid.
Tapi..........
Lebih tenang bila pasang dan dengar nasyid,zikir dan bacaan al-Quran.
Rasa sejuk je.
Rasa hati tu tenang sangatlah.
Kan kan kan ?
Sehubungan itu, marilah kita semua mendengar zikir daripada Imam Muda Najdi ini.
MasyaAllah, tenang dan best :)
Semoga hati kita sentiasa tenang dengan banyak mengingatiNya.
InsyaAllah.


^_^

:: Bismillah ::

Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah, hari ini kita masih diberi peluang oleh Allah swt untuk mengecapi nikmat hidup.TanpaNya, kita  tidak mungkin masih berada di mana kita sedang berada sekarang.
Syukur juga kerana perjuangan Baginda Nabi Muhammad SAW jugalah kita masih bernaungkan agama Islam di muka bumi ini.
Selawat ke atas Baginda.

Masih belum terlambat untuk ana ucapkan "Selamat Hari Raya Aidilfitri 1433 Hijrah".
Semoga Allah mengampuni dosa-dosa yang sangat banyak telah kita lakukan.
Semoga kita akan sentiasa dilindungi olehNya, ameen.

Tak tahu nak tulis apa.
Mungkin sebab dah lama tak update apa-apa kat blog yang serba usang ini.
Kesian kat blog yang telah dianaktirikan oleh ana ini.Huhu.

Mungkin patut ana tulis sesuatu yang perlu buat diri ana sendiri terutamanya dan juga sesiapa yang sedang membaca tulisan ini.
"HIDUP INI SINGKAT."
Ya ! Hidup ini sangatlah singkat.
Mungkin ayat ni dah biasa didengarkan ? 
Tapi apalah salahnya kalau kita ingatkan lagi sekali.
Hidup ini singkat, masa juga pantas berlari.
Pejam celik, dah berapa puluh tahun kita hidup ?
Ada yang dah berbelas tahun, dah berpuluh tahun dan mungkin juga ada yang beratus tahun.
Check balik. Sejauh mana bekalan yang telah kita persiapkan untuk menghadapi hari kemudian .
Bila sebut MATI, kita semua mesti takut.
Takut sebab bekalan kita tak cukup.
Hidup ni asyik nak main, suka-suka, gelak tawa, gurau senda, lagha-lagha.
Allah :'(
Bekalan untuk hari kemudian masih belum tersedia?
Mahu syurga tapi masih lagha hingga saat ini.
Fikir-fikirkan.

Wassalam.
__________________________
O Allah.Please forgive our sins.
We want to be your pious slave.


Friday, July 6, 2012

:: Betul Kan ? ::

Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah, Allah masih berikan kita peluang untuk terus hidup di bumiNya ini.
Sahabat2 apa khabar ?
Ana doakan semuanya sihat ye :)

Hari ni ana cuma nak share sepotong ayat dari surah al-Insyirah.
Here it is.

"Verily after each difficulty, there's a relief."
"Sesungguhnya di setiap kesukaran, pasti ada kemudahan."

[ Surah al-Insyirah, ayat 5-6 ]

Well, ayat tu memang sangat kena dengan kita semua kan.
Kalo dalam peribahasa Melayu, ayat dia berbunyi "Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian", kan ?
Haa.Dlm hidup kita ni, kita memang asyik nak senang je, tp bila datang suatu hal yang susah, x dinafikan kita mestilah nak mengeluh cakap kenapa la susah, kenapa la x senang, kenapa la aku mesti dpt hal cmni.
Kan kan ?
Hehe.
Apapun, lepas ni kalau kita dpt suatu hal yang susah ataupun hal yang menguji kita, ingatlah ayat ni.
InsyaAllah bila kita dah pegang dgn ayat ni, hati kita akan jadi tenang & tenteram.


إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا 
Sesungguhnya bersama kesulitan itu ada kemudahan :)

Ingat, setiap kesukaran tu MESTI ada kemudahan !
(^_^)




Sunday, July 1, 2012

:: Comel ::

Serious suka gmbr ni.
Comel kan.
Tu abi, ummi, anak laki, anak pompuan.
Semua orang mengimpikan baitul muslim yang sakinah, mawaddah wa rahmah kan ?
InsyaAllah :)
Berusaha dan berdoa ok ?

*Terjumpa gmbr ni kt web, sj nk post ;p*

Saturday, June 30, 2012

:: Sunny Saturday ::

Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah, hari ni Allah masih bagi peluang pada ana, dan juga pada sahabat2 untuk terus menghirup Oksigen yang diberikan olehNya ini.
Tanpa Oksigen yang Dia bagi, mesti kita x dapat hidup kan ?
Sepatutnya hari ni ada skill's lab exam untuk CPR, tp x jadi. Postpone hari Senin ni pulak.
So, untuk Blok 14 ni, semua paper objektif dah habis, tinggal 2 je lg skill's lab exam iaitu CPR dan Cuci Tgn & Pgnln Alat Bedah Minor.
Hehehe.

Buat masa ni, kepala hanya memikirkan nak balik Malaysia je.
X sabar.
Ya Allah, permudahkanlah urusanku.
Semoga semua peperiksaan yang bakal ku lalui kelak berjalan dgn lancar.
Amiin ya Rab :)

Saturday, June 23, 2012

:: Rasa Gempa ::

Assalamualaikum wbt.

Lusa ana exam.
Oh ya.
Hari ni ana dpt pengalaman rasa gegaran gempa bumi kali kedua.
Cuma kali ni ana rasa dengan kawan2 masa kat kampus.
Rasa 2 kali gegaran.
Ana dgn kwn2 kt tingkat 2 kampus.
First rasa gegar mcm org gerudi.
2nd baru btl2 gegar, goyang hbs kerusi semua.
Mula2 mcm blurr, "Eh, ni btl ke gempa?"
Tp bila tgk semua mhsswa local kt sini dah lari2 kuar dan turun bwh, maka kami semua pun turun bawah.
Ada la jugak rasa cuak lagi.
Bila turun, nampak semua student dgn dosen dh ada kt bwh.
Ok, skrg dh tau, no mattter what even gempa kejap pun, still kena turun untuk SELAMATKAN DIRI !
Huhu.

Apapun,perasaan bila dapat rasa gegaran bumi adalah sangat menakutkan.
Bayangkan bumi ciptaan Allah ini sedang bergegar.
Sungguh, Allah Maha Berkuasa.
Bila bumiNya bergegar, seluruh isi di dalamnya dapat merasakan gegaran tersebut dalam ketakutan.
Apapun, semoga Allah melindungi kami semua di sini dan juga melindungi kita semua.
Ameen ya Rab.



Friday, June 22, 2012

:: U J I A N ::

Assalamualaikum wbt.
Semoga sihat2 belaka yep :)

Minggu depan exam final block 14 akan bermula.
Lepas tu akan disusuli dengan ujian remedial (ulangan) untuk perbaikan nilai.

Well, ujian dunia boleh diREMED tp ujian di akhirat x boleh REMED, ok !
Hmm.Ni ayat ketua umum Badar semalam masa duk tgh syura.
Ye, setuju sungguh.
Terkesan.

Maaf la, dh berapa lama biarkan blog ni tnpa sbrg update.
Huhu.

Oh..Ana nk share 1 lagu ni.
Ana suka lagu ni even x berapa baru.
Best sgt.
Enjoy ! :)


Psst..Ana suka makan Mi Balap Ummi kt Medan ni.Sedap sgt.Alhamdulillah.Huhu.

Wassalam ;)

Tuesday, June 19, 2012

:: EXAM ::

Assalamualaikum wbt.
Minggu depan.
Exam Blok 14.
Maksilofasial 1.

Sekian.
Huhu.
Doakan :)

Friday, June 1, 2012

:: ^_^ ::


Blouse takat lutut :)

Ana post sbb nak tunjuk kt kawan.
Jgn pelik ye.
Sekian ^_^

Sunday, May 27, 2012

:: Oh..Jeles ! ::

Assalamualaikum wbt.
Alang2 ada cuti mcm ni, better update apa2.Huhu

Ok, minggu ni saja dua org shbt batch masa sekolah dh selamat diijabkabulkan, Alhamdulillah :)
Oh..jelesnye rasa.
Jeles sbb penulis nak jugak kot !
Zzz..ish3x..hehe.
Apapun tahniah diucapkan kepada Saidah Nafisah dan Zainab :)
Zainab tu org Tepeng, aish, ramai dah kwn2 Tepeng kawin ni.
;p
Hujung thn ni ada lg yg nak nikah lg.
MasyaAllah :)

Barakallah buat sahabat2 tersayang.
Semoga dapat membina Baitul Muslim yang sakinah,mawaddah wa rahmah dan cepat2 produce good and soleh/solehah kids, ok ? 

- Saidah Nafisah (Se'd) dan suami -
- Serius ! Ana suka gmbr ni. Nak jgk ~~~ -
- Zainab - X de pulak gmbr husband die.
:D
Doakan lah untuk kami yg lain pulak ye ;)



Friday, May 25, 2012

:: Nak tgk ::

Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah, kita masih diberi kesempatan olehNya untuk terus hidup di muka bumi pinjamanNya ini.
Semoga kita sentiasa menjadi hambaNya yang bersyukur
*sila pasang lagu ERTI SYUKUR-UNIC*

Siapa nak tahu ?
Tiba2 nak bgtw ;p
Salah seorang finalis IM 3 tu student Malaysia kat Medan.
:D
Dia dh hbs, baru pulang ke Malaysia.
Even dia bkn bdk USU, tp still bangga sbb ada org yg ana kenal masuk IM.
Kalo thn lps, IM Hassan tu anak murid cikgu ana + bdk SIS.
Thn ni, ada senior seMalaysia di Medan pulak masuk.
Wahh.
Plus, junior sekolah ana punya abang pun masuk jgk. 
:D
Kalaulah internet kt sini cepat, leh dah nk tgk IM 3.
Tapi apakan daya.
Huhu.
Balik Malaysia ni, wajib tengok IM 3 !
:D

P/s : Dah masuk blok 14 > Maksilofasial 1.
Be serious in your study please !
July, please come faster ! Wanna go back home :'(

Wednesday, May 23, 2012

:: Lamanya ::


Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah, masih diberi kesempatan dan ruang untuk menuliskan sesuatu di laman yang sudah lama tidak bertulis ini.
Sahabat2 apa khabar ? Sihatkah ?
Ana baru habis exam blok 13.
So far so good, insyaAllah.
Harapnya keputusan juga baik, ameen ya Rab.
Esok akan mula blok baru, blok 14 > Maksilofasial I.
Semoga Allah mempermudahkan segala urusan.
03 Jun ni adik ana akan masuk CFS dah.
Nanti masa balik Malaysia, dia x da kt rumah la sbb dia dh kt UIA.
:(
Dah masuk U dah adik ana sorang tu.
Semoga dapat menempuh alam universiti dengan baik wahai adikku.
Along tunggu kat rumah ye.
Nanti ajar Along cakap arab sampai fasih tau :D
Mak, Ayah, Bangah, Tirah, Syakir, Anis.
Serious Along rindu. 
X sabar dah nak balik ni.
Ya Allah, permudahkanlah urusanku.
Ameen.

Wednesday, May 9, 2012

:: Exam Blok 13 ::

Ujian Blok 13 : Kompromis Medis

16 Mei - Modul 1
21 Mei - Modul 2
22 Mei - Modul 3
23 Mei - Modul 4

Bittaufiq wannajah
:)

Tuesday, May 1, 2012

Sunday, April 22, 2012

:: Unstable ::

Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah kita masih diberi peluang untuk terus hidup hingga ke saat ini.
Ana doakan sahabat2 semuanya sihat2 belaka,insyaAllah.

Hari ini Ahad.
Jujur minggu lepas adalah minggu yang ana sangat beremosi.
Dah berapa orang kena marah dengan ana termasuk ketua sekali :(
Allah.
Teruknya diriku ini.
Mcm2 hal terjadi.
Dgn kena buat surat mendadak lagi.
Serius time tu stress sangat.
Punya la beremosi sampai zip pencil case ana sejak dari form 6 dah tercabut, dah rosak !
Geram punya pasal.
Huhu.
X prnh2 lg cmni.

Jadi setiasurat memang x senang.
Akan sentiasa bermain2 dengan surat.
Huhu.




Bagi sesiapa yang menjadi mangsa emosi amarah ana minggu yang lalu, ana mohon maaf sangat2.
Emosi x stabil + x suka bila diberi kerja secara tiba2.
Huu, suka ke x suka ke, akan datang mcm ni jgk la Fiqah.
Banyakkan bersabar ye.
Ni sebahagian ujian Allah.
:)

Smlm sms Ayah, ana mtk maaf x cnct Ayah minggu ni lagi sbb duk sibuk buat surat dengan proposal.
Bgtw Ayah yang susah jd S/U.
Then, mintak kat Ayah tips.
Jwpn Ayah pendek je : Jangan sampai ganggu studi.
Hee.Terima kasih Ayah.
Even org lain boleh ckp cmtu, ayat Ayah tu sangat bermakna bagi Along.
:D


Kesimpulan post ni ?
- Jangan layankan sangat amarah tu sebab implikasinya tidak selalu yang kita bayangkan.
- Kawal marah tu sebaik mungkin, tenangkan diri, banyakkan beristighfar.
- Banyakkan bersabar.
*Pesanan ini ditujukan khasnya buat diri yang menulis dengan harapan dapat mengawal amarah dgn lbh baik pada masa hadapan, insyaAllah*

Ana stop dulu.
Semoga kita semua sentiasa dalam lindungan Allah swt.
InsyaAllah.
Wassalam.

Thursday, April 19, 2012

:: J A T I ::

Assalamualaikum wbt.
Allah.Allah.
Lamanya x update blog ni.
Apa khabar shbt2 ?
Ana doakan sihat2 la ye :)

Kemarin ana skype dgn Mak,Tok,adik Tirah & adik Anis kt rumah.
Ayah kerja, Bangah kt U, Syakir kt asrama.
Jadi x smpt nak skype bersama mereka.
Masa skype tu, mcm2 lah sembang.
Psl study, psl duit blnja, psl gempa, dan mcm2 lagi.

Haa..masa skype ni, tiba2 si adik bongsu duk dukung2 kucing.
Ana pelik.
Pastu Mak dgn adik2 pun bgtw la ada kucing baru kt rumah ni.
Nama die Jati, short term dari Jalur tiga.
Hehe.
Bdn die ade kaler coklat oren2, hitam dgn putih.
Adik2 ckp comel, tp maybe sbb ana tgk Jati dari webcam, so nmpk x comel.
Huhu.

Tiba2 rasa x sbr pulak nak balik nak jenguk ahli baru tu.
Si Mummy Jati.
Hehe.
Mcm mana blh bela ?
Tu soalan ana tnya kt family.
Bela sbb nak selamatkan si suami Jati yang nak makan anak dia bersama Jati.
Lalu Ayah pun menyelamatkan Jati dan anak2nya dan berhasrat untuk membelanya.
Cewah ! Hehe.
Family ckp bgs ada Jati ni sbb dia blh tlg tangkapkan tikus jgk.
Wah, good job Jati. Hehe.

Gonna see u and your kittens soon dear Jati !
:)

P/s : Teringat masa ana still menerap (umur x smpai sthn), dah main2 dah dgn anak2 kucing ;)

Wednesday, April 11, 2012

:: Kawen Jom ! ::

Assalamualaikum wbt.
Ikutkan hati, rasa x tau nak update apa dah.
Meh la nak tulis.
Minggu depan ada kursus kawin !
21-22 April 2012.
:)

Ada org tnya, 'nak kawin dh ke nak gi kursus kawin ni ?'
Huhu.Tidak2.
Sekadar ingin menambah ilmu + pengalaman + juga sijil ;)
Hehe.
X semestinya kursus kawin ni utk org yg dah ber'calon', untuk yg x da calon pun boleh pe.
Sprti sy dan shbt2.
^^

Semoga beroleh ilmu yang baru dan bermanfaat.
Ya Allah, kurnikanlah kami jodoh yang baik menurut Engkau ya Allah.
Ameen ya Rab.

Wassalam.

Thursday, April 5, 2012

:: Bukuku Kekasihku ::

Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah, sehingga saat ini kita masih diberi peluang olehNya untuk terus menjalani kehidupan di muka bumi ini dengan penuh keselesaan.
Selesa bukan ?
Walaupun setiap hari Allah menguji kita dengan pelbagai ujian yang kadang2 kita rasa kita tidak mampu nak hadapinya, tapi kita masih lagi dapat jalani hidup ini dengan selesa. Kan ?

Sekarang tengah pening dgn urusan pelantikan Exco BADAR yg baru.
Ternyata menjadi sebahagian dari anggota Majlis Tertinggi itu tidak gampang.
Harus melaksanakan setiap keputusan dengan penuh wibawa, dengan penuh ketegasan.
Ya Allah, permudahkanlah urusan kami ya Allah.

--------
Bila ana sedang sibuk dengan urusan seperti ini, masalah personal kdg2 dilupakan.
Bukanlah dilupakan, cuma ia diletakkan di tepi untuk sebentar.
Walaupun jika dilihat, kadang2 masalah diri itu harus lebih dahulu diselesaikan.
Tp x mengapa.
Sekurang-kurangnya, bila ana banyak kerja, setiap masalah yang datang, ditangani dengan hati yang tenang, Alhamdulillah.
Semoga bukan hanya sekarang ana menghadapi setiap perkara dengan tenang, bahkan ana menghadapinya dengan tenang pada setiap masa pada masa hadapan.

:)
Senyum, usaha dan tawakkal kepadaNya.
Istikharah
Solat Hajat

---------
Oh, tajuk post pasal buku ?
Hmm, semalam ana pergi Gramedia.
Saje je masuk sbb dah lama sangat2 ana x jejak ke kedai buku.
Jadi, bila dah masuk tu, ana nampak novel yg ana memang nak sangat beli selama ni.
Novel "Negeri 5 Menara".
Ana pun apa lagi, terus excited kat situ jgk.
Dan terus berhajat nak beli.
Lps tu, pusing2 la keliling novel2 tu, terjumpa pulak novel "Ranah 3 Warna" yg merupakan trilogi kedua dr Negeri 5 Menara.
Hm, ana apa lagi, bertambah2 excited tu :)
Jln lg kt area novel tu, dush ! Nampak sangat3x banyakkkkkkk novel karya Tere Liye.
Semua tajuk nampa best kot.
Ala, Tere Liye yg tulis Hafalan Solat Delisa tu.
Huhu.
Tak pe, nanti sy dtg lg ek kt awak. Nanti sy dtg beli awak k.
Awak kan kekasih sy, wahai buku2 yg sgt best !
:)
Skrg tgh baca Negeri 5 Menara.
Bau buku baru memang sedap. Hehe.
Tp masih ada lg buku2 dlm rak yg x dibaca.
UNTUKMU YG AKAN MENIKAH DAN TELAH MENIKAH
IBUNDA PARA ULAMA'
ZAINAB SERIKANDI CUCU BAGINDA MUHAMMAD SAW
NIKMATNYA PACARAN SETELAH PERNIKAHAN
MENYONGSONG MIHWAR DAULAH (ni buku shbt, tp nak baca jgk)
5 TAHUN 5 BULAN (ni novel kwn, pinjam kt die)
Huuu, banyaknye x baca lg.
Xpe fiqah, baca slow2 k

Cintailah wanita yang membaca.
Hoho.

Isya' dah masuk kt Medan.
Stop dulu.
Sekian, wassalam.

P/s : Seriously, dlm masa 5 thn kt Medan ni, ana hrp dpt beli sebanyak mungkin novel dan buku2 ilmiah !
Agak2 melampau x kalo nak target beli 1000 buku dlm masa 5 thn ni ? errr..InsyaAllah.hihi.

Saturday, March 31, 2012

:: Suko Had Ni ::

Assalamualaikum wbt


Tiap2 hari dengar lagu ni.
Tiap2 hari tgk video klip ni.
1 yg depa buat khas utk Konvensyen tu, 1 lg video rasmi yg Nazrey nyanyi kat kampung tu.
Alang2 dah tgk, maka tangan ini terus SAVE SNAPSHOT yang disukai kat dalam video tu.
Maka,terhasil lah gambar kt atas tu.
Hehe.
Gambar atas tu memang suka tengok.
Sweet je kan.
Err..nak jugak camtu.
Bulih dok ?
Bulih2 tapi mu kena nikoh dulu ler.
Huhu.
Bila ?
Bila tiba masanya.
Aceceh, gaya penuh keyakinan je.
Xde lah, saje je tulis cmni.
Nak melepaskan penat membaca nota.

Alang2 dah post gambar sweet kat atas tu, maka marilah kita baca hadis ni.

“Wahai para pemuda, barangsiapa dari kalian mampu memberi nafkah maka hendaknya dia menikah karena ia lebih menundukkan pandangan dan lebih menjaga kemaluan. Barangsiapa belum mampu maka hendaknya dia berpuasa karena ia adalah kendali baginya.” 
(HR. al-Bukhari dan Muslim)

Oklah.
Isnin sampai Rabu ni ada paper lagi.
Doakan yep :)
Nak sambung study.

Wassalam wbt

Friday, March 30, 2012

:: Sawang2 ::

Kenapa lama sangat tak update ?
Ntah.
Kadang2 x de mood.
Tapi x blh jd kan 'x de mood' sbg alasan.

Allah.
Hmm..nak cakap apa ye.
Ok.
Allah SWT akan sentiasa datangkan kita dengan pelbagai perkara yang tidak pernah kita sangka-sangka.
Believe this.
Hari ni panas terik, esok Dia bagi hujan pulak.
Kiranya hari ni Dia bagi kita ujian, esok lusa Dia akan bagi kita nikmat yang tidak disangka-sangka.
Percayalah bahawa Allah SWT sentiasa ada bersama hambaNya sama ada dalam keadaan susah mahupun senang.
Setiap saat DIA ada bersama kita.

Mari menjadi hambaNya yang bertaqwa !
:)

Wassalam

Tuesday, March 27, 2012

Tuesday, March 20, 2012

:: Ku Tidak Mengerti ::

Sungguh ku tidak mengerti akan apa yang terjadi.
Tapi aku tahu bahawa apa yang terjadi dan apa yang hadir ini adalah sebahagian ujian dariNya.
Biar aku tidak mengerti asalkan aku tahu bahawa Allah sedang merancang sesuatu yang terbaik buatku.

Rabbuna Yusahhil.
Ameen ya Rab.

Sunday, March 18, 2012

:: B A R U ::

Rasa sgt sedih bila Majlis tertinggi BADAR sesi 2011/2012 dah bubar.
X tau kenapa.
Sedih sgt2.
Mungkin sedih sbb dah tukar MT yg baru.
:'(

Ya Allah.
Aku tau ini yang terbaik untukku.
Moga engkau membantuku.

Saturday, March 17, 2012

:: MMT 3 ::

Assalamualaikum wbt.
Lamanya x update blog ni.
Ana doakan semuanya sihat sejahtera,insyaAllah :)

Esok ada Majlis Muhasabah Tahunan kali ketiga BADAR.
If organisasi lain biasa sebut dengan Annual General Meeting, maka kami BADAR tidak.
Esok segala amanah yang telah diberikan selama sesi 2011/2012 akan dilihat.
Akan dimuhasabah kembali.
Apakah sudah benar2 melaksanakan tugas dengan baik?
Ok..Serius cuak T_T

Ya Allah permudahkanlah segala urusan.
Ameen ya Rab 



Sunday, March 11, 2012

:: N o t h i n g ::

Bagi pemandu angkotan kota (angkot), setiap pejalan kaki adalah DUIT mereka.
Manakala bagi doktor gigi, setiap batang gigi itu adalah DUIT mereka.
Hehe.
Haii...duit je tau.
Semua benda perlukan duit kan ?
:P

Friday, March 9, 2012

:: P r o b e ::

Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah masih diberi kesempatan olehNya untuk terus hidup hingga ke saat ini.
:)

Hari ni ana dapat barang yang semua pelajar gigi pesan.
Apakah itu ?
Namanya Periodontal Probe.
Untuk memeriksa kedalaman saku gusi ;)
X besar mana pun. Macam pen.
Tapi cukup 'murah'.
Heh.

- Harga Rp125ribu. Dlm RM, RM 42. Mahal kan ?!-
-Cmni la nak check kedalaman saku gusi-
Well, seriously alat dental ni x murah.
Huhu.
And the most important is..
Memang dokter gigi ni berseni la.
Perlu menjiwai setiap gigi yang hendak dirawat.
Perlu bersopan-santun dan berlemah-lembut.
Kalo x berseni, kalo x lemah-lembut, mahu hbs gigi patient nanti.
Bayangkanlah dokter gigi kena masukkan probe dalam gusi.
Mana boleh main masuk je kan, kena hati2 la.
Kalo x , hbs berdarah gusi patient.
Hukhuk.
Semoga ana dapat melatih tangan ana ini untuk menjadi lebih seni dan lebih lemah-lembut lagi gemalai :P

All the best Skill's Lab tomorrow.
Afiqah boleh kok ! 
^^
Wassalam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...