Promo ! Klik Ler..

Friday, March 25, 2011

:: Man Jadda wa Jada ::

Assalamualaikum wbt..

Diharapkan agar semuanya berada di dalam keadaan yg sihat sejahtera & sentiasa berada di bawah lindunganNya,insyaAllah,amen ya Rab =)

Beberapa hari yg lepas,keputusan SPM 2010 telah pun diumumkan.
Dan Alhamdulillah,sekolah ana,tempat ana menimba ilmu sepanjang 5 tahun yg lepas,2003-2007,Sekolah Menengah Agama Raja Perempuan Ta’ayah,Ipoh,Perak telah mencapai kecemerlangan yang gemilang.Tahniah buat adik2 batch 46 yg telah mengharumkan nama SERATA.
Kerana kalianlah,SERATA telah menjadi sekolah agama terbaik di negeri Perak dan meletakkan SERATA di tempat ke-7 keseluruhan negeri Perak sebaris dengan SBP yg lain.
SERATA juga telah menjadi sekolah terbaik bagi subjek ICT. Tahniah sekali lagi.Tahniah juga kepada cikgu Ismail,pakar ICT =)

Dapatlah dilihat dr cni,adik2 telah melaksanakan istilah “Man jadda wa jada wa man zaro’a hasoda” yang bermaksud Siapa yang bersungguh-sungguh,maka dia akan mendapatkannya.
Adik2 telah membuktikannya.
Tahniah dan semoga kejayaan ini akan berterusan.
Bukan hanya cemerlang pada akademik & pelajaran tetapi juga cemerlang dari segi akhlak & peribadi dan segala-galanya.
Paling penting,aplikasikan ilmu2 agama yag adik2 dapat ketika berada di SERATA.

Buat adik2 bacth 47 including my sister,adik Nur Athirah =) Pastikan kalian juga buat yang terbaik utk SPM 2011 ni.
Teringat pulak kata2 Thirah masa dia form 2,time tu bdk2 form 3 result PMR gempaq.Dia ckp takut la coz risau batch dia x dpt lbh tggi drpd batch deme.
=) X pe thirah,x silap along,result PMR kome lbh ramai drpd deme kan?
Buat cmtu jgk utk SPM ni ok !
Thirah hebat & mampu !
Thirah pelajar cemerlang SPM aliran Thanawi !
InsyaAllah,amiin..Along doakan kejayaan Thirah =)

Man Jadda wa jada wa man zaro’a hasoda =)
Siapa yang bersungguh-sungguh,dia akan mendapatkannya.
Siapa yang menanam,dialah yang akan menuai.
Siapa yang berusaha,dialah yang akan Berjaya.

Jadi,apa lagi yg nak ditunggu?
Ayuh,berusaha ke arah kebaikan =)
Dunia adalah ladang akhirat..

- SERATA,SIS & SMKAK..Top 3 Sek Agama Terbaik SPM - Tahniah -
- Cikgu2 sangat gembira..Alhamdulillah..Usaha keras cikgu2 jugak :) -
- Pelajar cemerlang SPM 2010..Straight A's..Mabruk ! -

P/s : Mcm ana pulak yg amik result SPM..hi2..

7 comments:

kamaliahashim said...

budak2 skg pandai2 kan.. hehe alhamdulillah.. ni kire skola kte 12 org ke dpt 12A ni ??
diorg ni f1 ke mase kte f5 ?

kamaliahashim said...

eh tak .. diorg f1 mase kte f4 .. kan2 ?

kamaliahashim said...

sukenye tgk cikgu2 tersenyum :D

Nur Afiqah Mohd. Anuar said...

byknye komen Maliah..suke2..
aah,diorg form 2 time kite form 5..fiqah ingt pon coz time fiqah form 5,athirah kan form 1..
Alhamdulillah..
12 org staright A..semua aliran dh cmpur..
Adik k.zack pun sama..12 A..

kamaliahashim said...

wow ~ rase malu plak ngn adik2 nih ... n segan pulak ngn cikgu2..
tp takpe ... maliah sgt2 menumpang gembira (huhu ayat ape ni ? hehe)
bagus laa diorg. berjasa ngn taayah, naikn nme sek, bngsa n negara.. y paling penting agama .. keh3 .. semngat semcm jek :)

Nur Afiqah Mohd. Anuar said...

adkh batch kita buat ckgu senyum cmni ek,maliah ?
huhu,malu3x...
xpe la..as long kita tetap former student of Taayah and still ingt ckgu2 trcinta :)

sr415 said...

Hehehehhe.....nk cri pasal ppatah..jumpa blog ni...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...