Promo ! Klik Ler..

Thursday, August 7, 2008

TITIAN WANITA SASARAN CINTA


Cinta adlh fitrah yg dicampakkan oleh Yang Maha Kuasa ke dlm diri setiap manusia. lalu, semua org mempunyai hak utk mencintai dan dicintai. " Remaja hanya sekali, carilah kepuasan ketika usia muda!" Itulah perinsip sesetengah remaja hingga cinta dipergunakan sewenang-wenangnya tanpa menilai akibatnya. Lantaran itu, ramai yg hanyut dgn seribu penyesalan kerana karam dalam gelora cinta yg berlandaskan nafsu semata-mata. Telitilah sabda Rasulullah saw : " Tidak pernah seorg lelaki bersendirian dgn seorg wanita melainkan syaitan org ketiga ".


Fitrah wanita suka kpd perlindungan dari lelaki. Justeru itu, perasaannya yg mengatasi pertimbangan akal mendorong ia berkorban demi cinta dan kesuciannya. Oleh itu, jadilah wanita golongan yg menjadi sasaran cinta hina kerana lemah iman.


Islam telah mengharamkan dua insan yg bercinta-cintaan dan bertemu sebelum adanya ikatan perkahwinan. Firman Allah : " Katakanlah kpd org-org mukmin lelaki supaya menahan pandangannya dan menjaga kemaluan mereka, yg demikian adlh lebih baik bg mereka, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yg mereka perbuat. Katakan kpd perempuan-perempuan yg beriman supaya menahan pandangan dan memelihara kemaluan mereka ".


Sememangnya cinta itu fitrah. Akan tiba waktunya juga, dirimu bakal didatangi rasa cinta terhadap lawan jenismu. Ajaran Islam itu realistik mensyariatkan perkahwinan sbg jln keluarnya. Berhati-hatilah dlm meniti usia remaja agar tidak gelincir ke jurang cinta hina yang bakal mengorbankan dirimu ke lembah kehancuran, dunia Akhirat...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...