Promo ! Klik Ler..

Monday, September 19, 2011

:: Hati...TABAH-lah ! ::

Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah,bersyukur kita padaNya kerana masih diberi kesempatan untuk mengecapi dan menikmati segala nikmat kurniaanNya ini.
Sama2 lah kita bersyukur di atas segala pemberianNya ini.
Alhamdulillah.

Hari ni adalah hari yang cukup menguji ana.
Barangkali ini post yang entah ke berapa tentang menguji.
Hari ini seharusnya ada kuliah dan lab dari jam 8 pagi hinggan 3.30 ptg.
Tapi bayangkanlah..Hanya ada dosen masuk ganti kuliah jam 8 hingga 9 sj.
Kuliah farmako jam 10-12 tghari, x de..
Allah..sabar je la..
Petang ni pulak x de lab.Seharusnya ada lab mikrob.
Tp x de sbb admin x inform kat dosen..
Ya Allah..
Hanya Allah sj yang tahu keadaan kami semua saat tu.
Ana rasa dlm byk2 hari yg menguji di Medan, hari ni yang plg ana rasa cukup geram.
Tapi dalam geram2 tu, ana tetap bersabar.
Sbb kalo nk marah mcm mana pun, still x dpt nk buat apa.
Minggu depan dh exam, tapi Modul 4 subjek farmako x bljr lgsg lg.
In fact, ada byk lagi subjek yg dosen x masuk kemarin dan masih x gnti :(
Allah...
Mcm mana ni ?
Exam minggu depan dah.
Allah..Permudahkanlah urusan kami ya Allah.
Tabahkan hati kami.
Kami tahu bhw apa yg Kau berikan ini adalah untuk menguji dan menilai tingkat kesabaran kami.
Ampuni kami ya Allah.
Tolonglah kami ya Allah.
Kami mohon agar Kau permudahkan segalanya.
Ameen ya Rab.

Wahai hati, tabah lah !

Smileeeeee ^_-

Wassalam.

P/s : Kerja berlungguk menanti.

2 comments:

- Haikal Fansuri said...

moga enti kekal sabar. biarpun ia tidak pernah mudah.

Nur Afiqah Mohd. Anuar said...

insyaAllah..syukran shbt :)
Ujian dari Allah utk menguatkan hambaNya..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...