Promo ! Klik Ler..

Saturday, April 23, 2011

:: Mak suka,Ayah suka ::

Assalamualaikum wbt..
Selamat hari Sabtu bersamaan dengan 14 Jamadil Awal 1432 Hijrah..
Bagaimana dengan iman dan hati kita hari ini ?
Baikkah ? atau Burukkah ?
Sama-sama perbaiki diri dari semasa ke semasa ya :)

Hari ni ana nak cakap pasal lagu yang Mak & Ayah ana suka..
Semua orang ada lagu kesukaan masing2 kan..

Ok..Mak ana suka dengar lagu 'Andai ku Tahu' nyanyian Ungu Band..
Ana rasa mak ana suka lagu tu sebab lagu tu maksud dia tersirat dan pasal kematian..
Mak suka lagu ni,selalu kalau kat radio bila ada lagu ni,Mak akan x bagi kami adik-beradik tukar stesen radio lain..Hihi...
Ni lagu dia..


Ayah ana pulak suka nasyid 'Jangan Kita Lupa' oleh In-Team..
Hehe...
Ingat lagi tahun lepas,ayah soh ana tlg downloadkan lagu ni..
Ana pun suka lagu ni..Bila dgr lagu ni,teringat memori sbg pelajar kt Ta'ayah..
Biarpun ni lagu lama,tapi ana still suka lagu ni..
Andai ku Tahu pun suka jgk..
Kadang2 sayu je kan bila dgr lagu tu..
Insaf2x..
Kematian tu akan menjemput kita bila2 masa ja..
Ni pulak nasyid 'Jangan Kita Lupa'..


Ana rindu kat Mak & Ayah..
Rindu jugak kat adik2..
X sabar nak balik bln 6 ni..
Sabar Afiqah...nak dkt dah tu..
:)

Eh,baru teringat tahun ni adik bongsu si Anisah ada exam SPRA (Sijil Penilaian Rendah Agama)..
Bila eh dia exam?
Nanti balik ana nak kena tanya..
Kena amik tau tarikh2 adik2 ana exam..
Nanti nak wish..
Bagi kata2 semangat
:)

Benda WAJIB kena ingat dan WAJIB post kat blog !
~ 04 Mei : Birthday Ayah sayang
(Biarpun masa tu tgh exam,awal2 pagi ana akan wish Ayah :) 
~ 29 Jun : Birthday Anis manja :P 
(Dia dh pesan mtk hadiah..dia sgt excited sbb time brthday dia nnti ana ada kt Msia..Anis2x..)
~ 26 Ogos : Birthday Syakir
~ 26 September : Birthday si penulis..Hihi..x malu :P
~ 26 Oktober : Birthday Emak tercinta tersayang
(Kalian nmpk x tarikh lahir adik ana,ana dan emak ana semuanya 26 dan berurutan bulan..bulan 8,9,10 ;)
Hehe..speciality kami..

Ok..
Ana stop kat cni dulu..
Jumpa lagi..
Wassalam..

2 comments:

mujahidah muslehah said...

salam..
eh2x,besday penulis 2 same ngan besday sayalaa..hehe

Nur Afiqah Mohd. Anuar said...

wslm..ooh,ye ke ? sama la ye :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...