Promo ! Klik Ler..

Monday, November 28, 2011

:: X Boleh Lembik ::

Assalamualaikum wbt.
Ana doakan agar sahabat2 semuanya sihat hendaknya, insyaAllah walhamdulillah :)

Hari ni hari pertama lab untuk blok 11 iaitu blok IMT.
Ilmu Material da Teknologi.
Well, hari ni 3 jam straight dari jam 11 hingga jam 2 petang.
Begitu juga untuk lab2 yg seterusnya.
Jadi, kalo x nak lapar time tgh lab, mkn la kenyang2 b4 lab tu.

Tadi b4 lab, ana cuma makan pisang goreng je kt rumah.
Ingatkan ana akan lapar la masa lab, rupa2nya x lapar.
Hanya lapar lepas lab dh habis.
Bayangkan, 3 jam tu x rasa mcm 3 jam lgsg.
Cepat btl masa berlalu.
Ye lah, semua pakat bz nak oklusikan gigi, nak radirkan gigi, nak gulung wax pe semua.
Memang penat.
Time nak radirkan gigi tu, memang ana gunakan sepenuh tenaga lah.
Habis berpeluh (Lab tu x bukak kipas,huh :P) dan tangan merah2.
Memang lpskan semua tenaga yg ada la.
Masa tu tangan rasa mcm dah x de tangan.
Lenguh yg teramat.
Pendek kata, nak jd dentist ni, x boleh lembik2 la.
Kalo lembik, jenis nak ngada2, haiiii smpai besok pun x siap tugas makmal tu.
Kena kuat !
Strong enough !
Hehe.

Teringat pesan Ayah masa cuti sem lepas.
Masa tu Ayah mintak ana angkat barang.
Tapi barang tu berat.
Ana ckp x mampu nak angkat.
Lps tu trs Ayah cakap,'Along ni nak jd doktor gigi, tp lembik. Nk jd doktor gigi mana boleh lembik2.Nanti nak cabut gigi tu, bukan senang tau. Hang kena berlatih cabut paku banyak2 ni.'
Hehe..
Betul la ckp Ayah tu.
Nak jd dentist, x blh nak lembik2, ckit2 ckp x lrt la, ape la.
Kena kuat.
Qawwiyul Jism :)

InsyaAllah, ana akan menguatkan diri.
Ameen.
Menjadi dentist yang kuat.
Kuat juga untuk agamaNya !
Allahuakbar !
(^_^)

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...