Promo ! Klik Ler..

Tuesday, January 4, 2011

SERATA yg dirindui...

Assalamualaikum wbt..


Asif ye ana x dpt nk update sgt blog ni sbb bila dh balik rumah, byk kerja nk dibuat...
Nk tolong mak,ayah,adik2..nama pun anak sulung..
=)


Sabtu lepas,1 Jan 11, ana ikut parents hantar adik Athirah balik xyah.
Dia kena balik awal sbb dia prefect n kena tlg cikgu lekat info2 kt papan kenyataan.
Sampai je xyah,ana tlg angkat brg tirah n masuk dlm asrama..
Hu....terubat kerinduan..dh bape lama x dtg xyah even ada adik kt xyah..
Dpt jgk masuk dlm asrama putih..he3..tirah duk kt RPBK (Rumah Putih Bilik Ketua)..
On da way hntr brg kt RPBK,kt luar pintu RPBB tu,nmpk ada byk plug n meja yg ada 3 iron..
Ana pelik la..Tnya kt tirah,'Kenapa iron kt luar bilik?'
'Skrg cikgu x bg dh iron dlm bilik..kalo nk iron kena iron kt luar...semua asrama mcm tu,asrama merah je x sbb x psg plug kt luar..'
'Oo...mcm tu plak xyah skrg kan..'
Dah mcm2 perubahan dah xyah skrg ni..
Iron kena kt luar bilik, t-shirt lengan pendek x blh bwk dah,jubah x blh bwk dah (ckgu ckp certain jubah bdk xyah ni trlalu glamor n nmpk mewah,so nnti kesian kt bdk2 kurg mmpu yg xde jubah mcm tu), seluar tido x blh,yg blh hnya t-shirt lengan pnjg n seluar track wrna hitam + biru gelap je..wrna putih ke,grey ke,gold ke, x boleh! haa....beruntungnya zaman ana dulu..alhamdulillah =)
Apa lg ye?
Rasa mcm byk tp lupa dh..
Haa, yg terbaru utk 2011 ni,tudung sek kena beli kt koop(koperasi) sbb tdung koop ada jahit tepi wrna biru..Bygkan tudung putih tp tepinya biru..dpt bygkan? Ok,kalo x dpt bygkan,kome pikir tudung nurse tu..ha,cm tu la..
So nnti kalo ada bdk xyah tudungnya xde jht tepi biru tu,kantoi la tudung tu dia buat sndiri..
Actually ckgu buat peraturan ni sbb ckgu x nak bdk xyah ni potong tudung smpai x cukup syarat..
Tp certain bdk xyah ni cukup 'cerdik' bab2 tudung ni..
Nnti ada la yg xnk beli tudung tu..sapa tau nnti deme buat sndiri tudung tu n jahit tepi sndiri?
Sekali lg ana bersyukur krn thn ana x kena mcm tu..
Kalo kena ,cnfirm la x nak..
tp dah junior2 skrg ni dh melebih2,tu ckgu buat mcm tu..


Masa cuti sek aritu,tirah byk sgt citer kt ana..
Dia ckp form 4 ni,dia byk sgt nangis..
Ye la,sapa yg jd prefect kt xyah cnfirm xkan lps dr jd bhn mulut bdk2 yg x puas ati..
Dia citer dia dh byk kali kena laser secara trg2an dlm kls..
Kdg2 kena laser secara umum,kdg2 kwn sekelas dia laser dia sorg2..
Hu,panas hati ana dgr adik ana kena mcm tu..
Eii,geramnye...
Sng ati ko je kan nk laser2 adik aku..Ko tu bgs sgt ke ha???? (Ayat dlm hati..=P)
X pe la,deme ckp mcm tu sbb deme xpnh pegang jwtn bsr kt sek..
Cuba kalo deme alami hal yg sama,mau lg teruk..
Ana yg jd PERSADA je pun jenuh nk bersabar dilaser kwn2 sekelas,sebatch n satu sekolah ni kan pula tirah yg jd prefect n BADRI (nama baru PERSADA)..Bersabarlah adikku,thn ni tirah last dh..=)


Em,skrg xyah dh makin cntik..
taman n kolam dh cntik..tenang je hati kalo duk situ..kalo sape2 ada prob ngan kak angkat ke,adik angkat ke or clash,pi la kt kolam tu ye...sejuk hati tgk ikan koi n ikan keli =)
Dh ada SIS kt xyah,jd xyh nk pi SIS kt sblh teknik tu,kt xyah sndiri dh ada sis...he3..Sistem Informasi Serata =)
Skrg dh ada bangunan KFC..bdk xyah sbut cmtu sbb wrna hitam merah..Terletak di antara kantin n koridor..
Koop dh berpindah ke belakang...Bukan lg di depan..
Koop dh ada depan asrama merah..depan RMBC..Bilik ana time form 5..he3...


Oh ya..
bdk2 xyah zmn skrg dh ada istilah baru..
Kalo dulu salu duk guna 'capub','capre' n lain2 (ana dh x ingat),skrg dh ada yg baru..ni dia..
JAIM = jaga imej (bdk xyah kan xblh kalo tudung/baju/kain ada kedut ckit)
OAT = org asli xyah (OAT adalah bdk xyah yg masuk xyah since form 1..bkn form 4 baru)
Aduh,ana x dpt nk ingat la..tp bila adik ana duk bercerita,byk je ana dgr word2 baru..lupa sudah =)


Hmm,ana rasa ana stop takat ni dulu la ye..
InsyaAllah ketemu di lain waktu..
Assalamualaikum...



2 comments:

Anonymous said...

mcm2 ye dh jd.. tp btol2 b'syukur sbb xkne peraturan ketat cm diorg.. hehehehe.. best3

Nur Afiqah Mohd. Anuar said...

Alhamdulillah..=) tp peraturan tu wujud sbb utk kebaikan adik2 junior jgk kan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...