Promo ! Klik Ler..

Friday, March 5, 2010

Ketika Cinta Bertasbih ♥

Alhamdulillah akhirnya ana dapat juga menghabiskan masa membaca novel KCB 1 & 2..
Amik masa jugak nk bace novel ni coz bace bukan dari buku,tp dr download version,huhu..
Nk print,rase cm mls la pulak coz nnti byk plak kertas n ink nk digunakan,lgpun tu printer ayah,huhu..Nnti ayah nk print keje,lgsung xleh..

Emm,pendapat ana,between AAC n KCB,hasil dari pembacaan, ana lebih tertarik pada watak2 yang wujud di dlm novel KCB..
KCB ada watak yang lebih ramai n lebih menarik.

Kalo dlm AAC,watak utama (yang ana masih ingat) is fahri,aisya,maria n ___(x ingt la plak..pmpuan yg ftnah fahri tu)..AAC citer psl fahri yang blh dikatakan mnjadi impian ramai wanita..Dia kahwin dgn aisya n maria..Last2 Maria meninggal..(very short synopsis,hihi)..

Dlm KCB pulak,ade mas Abdullah Khairul Azam,anna althafunnisa,furqan,cut mala,hafez,fadhil,tiara,eliana putrinya pak dubes,ayatul husna,dan ramai lagi..
AAC citer psl cinta si fahri je (cinta manusia) tapi dlm KCB,ade byk jgk kisah cinta..Azzam lamar Anna,tp ditolak,Furqan lamar Anna tapi Anna suka Azam,Hafez suka Cut Mala,Fadhil suka Tiara (suka sama suka) tapi dia rela melepaskan Tiara demi shbtnya,Eliana minat Azam,Ilyas lamar Ayatul Husna adiknya si Azam,dan byk lagi..Azam mmg bekerja keras demi keluarganya di tanah air..
Tapi KCB ade lagi sambungannya,KCB 3 (Dari sujud ke sujud)..X sabar nak baca..
Karya2 Habiburrahman el-Shirazy mmg best..
Bile bace,rase cam kt Mesir je,huhu..

Lagi best baca novel dari tgk movie coz movie byk potong citer,ye la,kalo wat sebijik2 cm dlm novel,maunye movie tu beberapa jam,huhu..

p/s: Ayat tunggang-langgang..maaf dipinta..

2 comments:

Hur Ain~ said...

fiqah...kite pun da bcer kbc... :)

Nur Afiqah Mohd. Anuar said...

best kan..best sgt3..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...