Promo ! Klik Ler..

Thursday, March 4, 2010

Terkezut!! Dah kawin??

Tadi on9 FB..trnmpk status shbt baik ana mase kt Xyah dulu nama Mira,die tls,'Mabruk kpd classmate yg tlh labour cute baby boy..'
Ana ingtkan kwn die yg labour baby tu kwn die kt mesir..
Bile bace sumer2 komen,baru tau bhw itu adlh kwnnye merangkap kwn ana jgk..
Huhu,sgt2 terkejut..
Bile dh bace sumer2 komen,baru ana tau citer sbnr..
Mira tls kt situ,'kwn kite tu dh kawin,tp die xbgtw pun,n dh slmt mlhirkan cute baby boy..'
Seriusly,ana mmg terkejut,smpai saat ni pun,masih lagi terkejut..
Bkn terkejut kwn ana tu dh kawin,tp terkejut coz cm xsgka pulak kawan ana dh kawin..
Mira tulis kt status tu,classmate..mknanye kwn ana tu kls 5sc2 la..
em? I wonder who is she..
Sape ni?
Mira ckp,time reunion nnti ( insyaAllah buat time sumer kwn2 dh graduate n dh blik dr oversea,sekitar thn 2014/2015),die akan mencetuskan kontroversi,hihi..
Kalo die bwk anak die tu,mknanye anak die tu dh umur 4/5 thn..
Adus,rase x sbr nk tgk die n anak die..Sape kwn ana tu ye?
Yg pasti,hanya Mira shj yg tau sape kwn ana tu..

Bile ckp psl mende ni,kwn ana lg sorg pun dh bertunang,tgk photo die tunang,waduh2,grand bangat,baju cntik maa..die ckp lps hbs diploma,insyaAllah akan wt kenduri,huhu..Kire thn dpn la tuh..
Bgs jgk,xde la tunang lame2 sgt kan cik __..
Aduyai,xsbr nk tgkp gmbr ramai2 satu batch..huhu..

Em,tibe2 teringat plak kt pak su ana,isterinya iaitu mak su ana,kawin mase umo 19..skrg mak su ana tu baru 25..sebaya ngan kak sepupu..anak dah 2 orang,1 boy n 1 girl..comel2 je..
Tp Alhamdulillah,even kawin muda,from my point of view,beliau dpt mnjadi seorang ibu yg thumbs up..Bersedia melayan karenah anak2 yang mash kecil..
oh,ade lg sorang..Anak tok su ana,name Syazana,kire mak cik ana la,tp xpggil die mak cik pun coz umo beza 2 thn je..kalo pggil mak cik,nmpk cm tua sgt plak,huhu..
Mase ana form5,die 19 thn..Die nikah mase tu la..Skrg kt KUIS..Alhamdulillah anak kedua slmt dilahirkan disember lalu..Anak first,laki..name Iskandar Zulkarnain..sedapnye name =)
Kak syazana pun bgs jgk..ibu mude yg thumbs up!
Bahagia je rmh tgga..

Apepun,semoga shbt ana dpt mnjadi isteri yg berbakti untuk suami,ibu yg baik dan penyayang pada anak2nya,moga anak2nya dpt mnjadi anak yg soleh dah solehah,insyaAllah..(peringatan utk ana dan juga untuk semua pembaca utk masa akan dtg,insyaAllah)..

5 comments:

Hur Ain~ said...

wah da kahwin kawan fiqah!!

huuu~da ada jodoh kan...bgus la tu :)

Nur Afiqah Mohd. Anuar said...

alhamdulillah,tp smpai skrg fiqah xtw sape kwn fiqah tu,huhu..

haa~nnti hur jmput la fiqah plak ye..hehe..

Anonymous said...

serius ke fiqa??
huhu bdk 5sc2??
curious 2 know huhu
kalo 2014/2015
br taw sape, cte dh basi kot huhu.

Hur Ain~ said...

jemput fiqah??

hahahahahahaha...lmbat lgi kot fiqah...

around umur 28 bru la ok kot...nk msuk mercy dulu b4 kahwin :)

y dunt fiqah jmput kite kan...lgi pun kan xelok kite lngkah bndul..:))


kidding~

Nur Afiqah Mohd. Anuar said...

anonymous > mira ckp kt fb die,'classmate',mknanye 5sc2 la kan..lgpun,syera salim n nasihah mcm dh dpt agak sape,tp fiqah n kwn2 len masih wondering who is she? aduh..

hur > oo,msk mercy,bgs2..=)
eh,lngkah bendul pe plak ni..silap aribulan,hur kawin kt oversea pe,hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...