Promo ! Klik Ler..

Monday, June 13, 2011

:: Batch 43 & Exam ::

Assalamualaikum..
Just a quick update..
Dalam batch 43, sorg dah berumah tangga..
Aqilah..masa umur 19..
Sekarang dah ada sorg anak lelaki..
Rasanya anak dia skrg dah nak masuk umur 2 tahun..
Kami 1 batch x tau pun dia dah kawin, juz tau scra tiba2 bila sorg kwn bg hint..
Kami tau psl tu masa awl 2010 x silap..
Sejak lepas SPM smpai sekarang, kami dah x jumpa dia dah..
Padahal rumah dia kt Taiping jgk..

Baru2 ni, sorg pulak kawan bertunang..
Naim Syakira classmate ana masa form 4 & form 5..
Budak2 SIS mungkin ada yg kenal dia..
Dia yang jadi ketua masa kawad kaki kebangsaan 2006 tu..
Huhu..

Haish...
Jeles jugak ana tgk deme nih..
Tapi x pe Afiqah..
Masa deme dah sampai..
Nanti lambat laun sampai la jugak masa tu untuk kamu yep..
Sekarang fokus pada yang penting dulu..
Ingat kata seorang sahabat, dia suruh fokus studi dulu kan..
Sampai masanya nanti, insyaAllah :)

Buat Aqilah..
Semoga dapat menjadi isteri dan ibu yg solehah dan berjaya dan mampu mendidik anak menjadi anak yg soleh..
Mabruk buat dirimu kerana telah menyempurnakan separuh daripada agama..
Alhamdulillah..

Buat Naim Syakira..
Tahniah kerana kini telah menjadi tunangan orang..
Semoga dapat menjaga hubungan ini dengan sebaik-baiknya..
Jangan biarkan ia tercemar dengan perkara2 yang tidak baik..
Andai ingin berjumpa, bawalah orang lain..
Kerana apabila berdua, syaitan adalah yang ketiga..

Setiap kali on9 kt Fb, mesti akan ada album wedding senior2 Ta'ayah..
Ana x kan pernah lepaskan peluang nak tengok gambor tu..
Allah...bahgianya rasa..
Huhu..
Err..
Stop talking about this Afiqah..
Your turn will come soon but don't know with whom..
Just pray that Allah will give you a pious husband who can bring you to the right path, insyaAllah..

************************************************************************

Esok, Selasa !!!
Esok ada apa yep ?
Oh...ana exam rupanya...
Huhuhu...

Esok ana exam untuk Blok 8..
Blok Mekanisme Penyakit, respon fisiologi sel & jaringan..
Ada 3 modul
dan
untuk exam kali ni akan berlangsung selama 4 hari..

SELASA 14 JUN 2011 - MODUL 1
RABU 15 JUN 2011 - MODUL 2
KHAMIS 16 JUN 2011 - MODUL 3
JUMAAT 17 JUN 2011 - UJIAN PRAKTIKUM

Semuanya bermula jam 8.00 pagi (WIB).
Jadwal untuk exam remedial pun dah keluar.
Mula tanggal 20 Jun dan habis tanggal 27 Jun..
InsyaAllah kalo x kena remedial untuk 27 Jun, hari Jumaat tu dah boleh balik Malaysia dah kan ?
Ya Allah, permudahkan urusan kami..
Ameen..

Em..
Bila result blok 5,6 dan 7 nak keluar ni..
Ana takut..
Tawakal 'alallah...

***********************************************
Semalam ana chat dengan sorang sahabat kt YM..
Banyak sangat yang kami duk sembang..
Tapi ana x dpt nk tulis sekarang..
InsyaAllah if ana ingat, ana akan postkan..
Mungkin lepas exam..
Atau mungkin lepas dah sampai Malaysia ?
:D
InsyaAllah..

-Gmbr ni buat ana teringat pd seorg sahabat-
-Berusaha selagi ada waktu-
Stop sini dulu ya..
Sebab ada sesuatu dah memanggil ana iaitu..
NOTA PATOLOGI ANATOMI..
Huhu...
Ilalliqa'
Jaga diri semua
Banyakkan berdoa padaNya
Moga Dia menerima segala amalan dan taubat kita, insyaAllah
Ameen Ya Rab
~ Wassalam ~

2 comments:

kamaliahashim said...

insyaAllah ..sume kwn2 maliah akn bahagia d dunia n d akhirat..ameeen
ingt janji Allah tu pasti :)
sayang Allah, Allah Syg kte juge :)n bile Allah syg kte , insyaAllah seluruh alam akn syg kte ^^ bestnyee kn.. hu3

Nur Afiqah Mohd. Anuar said...

ye...sangat bersetuju dgn anda, cik dietician Norkamaliah Hashim yg kiut-miut ;)
InsyaAllah...
Jagalah Allah, Allah pasti menjagamu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...