Promo ! Klik Ler..

Thursday, June 30, 2011

:: Sampai Jua ::

Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah, Selasa malam yg lalu ana selamat sampai ke Penang tepat jam 8.15 pm.
Ketibaan ana disambut oleh Ayah ana yang sangat2x ana sayangi di pintu ketibaan.
Nampak je Ayah terus ana salam dan peluk Ayah.
*Ingat senang ke dapat peluk Ayah ? Peluang keemasan tau :D*
Time OTW nak gi kereta,ana ckp kt Ayah nk makan sbb lapar..Hehe..
Lps tu trs la Ayah bwk gi kedai makan..
Minuman pertama ana di Malaysia adalah TEH AIS !
Haa..mmg nikmat x terkata la dpt teh ais kan..
Sbb duk Medan,asyik2x minum Manis dingin je..
Manis dingin/mandi adalah Teh O Ais.
Teh Ais x sedap kat sana :O
Time makan tu ana update la news psl isu2 semasa drpd Ayah ;)
CLEAN!!! :)
Lepas makan trs balik rumah.
Sampai rumah jam 11.
Mak & adik2 x tidur lg sbb nak tunggu kepulangan kakaknya :)
Mcm biasa ana akan menjadi yang paling kecil sebab adik2 ana dah makin tinggi !!
Yang Syakirul tu toksah cakap la, dah melebih2 tingginya drpd ana..
Nak buat lagu mana, laki kan mmg mcm tu..Laki akan grow sampai la umur 21 thn..
Perempuan ni lain, x sama..kan2x
Hobi ana setiap kali nmpk adik ana is tarik deme and bandingkan ketinggian deme ngan ana depan cermin..
Dan of coz ana akan 'menang' :P

Ok..tu 28 Jun punya cerita..

****************************************

Ni cerita 29 Jun..
Isra' mikraj..
Dan juga hari lahir adik bongsu ana yang ke-11..

Selamat Hari lahir ye Anisah..
Belajar rajin2..
Bagi dpt no.1 balik..
X best la kan kena potong dgn Akil dalam kelas..
Amik balik no.1 tu ok !
:)

Pagi tu ana ikut Mak Ayah ke Ipoh..
Anis dan Syakir ikut sekali.
Gi Ipoh untuk jumpa adik la..Nur Athirah form 5..
Bestnya dpt jumpa adik..
Actually pi Taayah sbb Ayah nak jumpa guru kelas Thirah sbb nak amik result..
Sbtu lalu ada hari amik report card + hari kantin tp Ayah x dpt dtg,so Ayah buat janjitemu dgn cikgu nak jumpa semalam..
Result Thirah bagus, Alhamdulillah..
Top 30 dalam batch..
Allahuakbar..Lebih hebat drpd Along..
X pe, mmg itu yg Along hrpkan..
Along hrpkan adik2 Along akan lebih hebat drpd Along :)
Tahniah sbb dapat markah tertinggi untuk subjek Kesusasteraan Melayu :)
Lepas tu ana pi jumpa junior untuk bagi barang..
Before balik, ana sempat jumpa ustazah Fatimah dan ustazah Rozaidah..
Ustazah Fatimah tu ibarat ibu kami di Taayah..
Sangat2 penyayang dan memahami..
:)
Ustazah Rozaidah pula penasihat BADRI/PERSADA..
Ana nampak Ustazah dr jauh, lepas tu adik ana ckp ustazah cam ana sbb adik ana pernah tunjuk gmbr ana kt ustazah..
Lama ckit lepas tu,ana tgk ustazah dan ustazah pun tgk ana..
Hehe..
Terus ana pi kat ustazah dgn senyuman lebar dan masa tu jugak ustazah pi dkt ana jgk dgn senyuman x lekang di bibir..
Allahuakbar..
Indahnya saat pertemuan itu..
Ustazah ckp ana kurus, dlu berisi ckit..
Hehe...dulu berisi sbb kat Taayah makan 6x sehari, dah masuk U ni, sehari 2x je makan..huk3 :P

Ana jumpa ustazah2x tu kejap je sbb masa tu ustazah2x sibuk nak ke Heritage Hotel untuk attend jamuan + ana pun dah nak balik..Nak hntr adik Syakir ke MADID kt Kuala pulak..

Then, sampai la ke Madid..
Ana baru teringat yang adik ana cuti kt rumah sbb tangan kiri dia retak sebab tepis bola..
Jadi goalkeeper, nak slmtkan bola punya pasal smpai tangan sendiri x dpt diselamatkan..Hu2..
Scary jgk tgn bandage bersimen tu..
Hehe..
Hntr adik ke Madid, lepas tu balik..
OTW balik, ana meluahkan isi hati ana..
Isi hati ana masa tu adalah hendak makan Laksa Kualeee...
Huhu..
Berhenti lah tepi jalan, beli laksa Kuala..
Balik rumah, makan....
Sedap..Alhamdulillah :)

**************************************

30 Jun..

Sekejap lagi ana nak ke hospital..
Melawat Tok ana..
Tok ana sakit Diabetes Mellitus..
Mungkin juga Tok kena admit sbb sakit rindu pada cucunya..
Huhu..Apa la Afiqah,tok sakit kt hospital, hg nak melawak ps sakit rindu plak..
Ish2..
Ok..
Ana stop cni dahulu..
Ada kelapangan ana update lah apa2 di blog usang ana ni yep..

Ilalliqa..
Wassalam..


2 comments:

- Haikal Fansuri said...

kan da cakap, sampai malaysia terus sihat walafiat. :D

Nur Afiqah Mohd. Anuar said...

:) jadi benarlah influenza rinduenza hanya dapat sembuh bila smpai di rumah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...