Promo ! Klik Ler..

Sunday, August 21, 2011

:: 17-20 Ogos ::

Assalamualaikum wbt..
Asif lama x update..
Bbrp hari yg lepas ana ke Medan utk bayar yuran dan register subjek untuk Sem 3 depan..

Perjalanan..
17/08
- Dr Penang ke Medan > AirAsia
- Gi Bank cek ATM
- Malam : Bukak posa dlm keadaan yang panas dan pedas sbb order mknn n air tp smpai mknn dh hbs, air still x smpai2..Time tu duk makan ayam penyet, mmg pedas la..Waitress tu pulak bg air suam..Mau x panas..Last2 dh hbs mkn, trs byr n cancel air tu..Kesian2x..dugaan hari pertama berbuka puasa di Medan..Sabar je la :)
- Tarawikh bersama kwn2 di Masjid Istiqamah..depan rumah je..dgr ustaz bg tzkirah ttg kesungguhan Nabi SAW beribadat smpai bengkak kakinya.

18/08
- Ke bank byr yuran.
- Trs ke USU isi subjek online then gi print dan trs cari dosen wali dan pembantu dekan utk dptkan sign deme sbg pengesahan utk subjek tu > Benda ni plg susah sbb jenuh nk cari dosen merata2..Alhamdulillah, kami semua dpt buat elok2 je..
- Lps hbs urusan, balik rumah dan rehat.
- Malam buka puasa di Triboy makan nasi kuning ayam pop..sedap..Alhamdulillah :)

19/08
- Tiada aktiviti tp kawan mtk tlg jd pasien utk akak senior yg mtk scaling.
Ana pun jd la pasien akk tu utk scaling..
Gigi semua ok juz ada karies yg kecik je + x byk plak kt gigi ;)
Baru ana tau ada karies..tgk kt cermin nmpk elok je gigi..
Akak tu soh tampal nnti..
Then scaling..scaling manual pulak tu..sakit jgk..smpai berdarah gusi..Huhu..
Sblm ni scaling masa form 6, tp tu guna mesin..
Akak tu cek gigi n bgtw bhw gigi premolar 2 belah kanan rahang atas ana baru erupt separuh..Dia ckp gigi ana besar n rahang ana kecik..hehe..mmg gigi ana besar ckit ;)
Lps hbs scaling, akk tu ltk Betadine kt gigi ana sbb gusi berdarah masa scaling td..Mmg rasa dia sgtla x sedap..kena kumur byk2 kali..
Then dia ckp, lps raya scaling rahang bwh plak..Huhu..
Ana mmg suka bab2 gigi ni.. ;)
Mmg ana byk tnya masa akak tu duk scaling..Huhu..Alhamdulillah,akak tu sgt baik dan menjawab semua soalan juniornya ;)
Malaysian meh !
Rasa excited bila tau byk benda..x sbr nak klinikal (Indonesian sebut Koas)..
InsyaAllah masanya akan tiba x lama lg..2014 InsyaAllah..
- Malam bukak puasa kt Triboy lg..Makan Mie Aceh Seafood..Sedap ;)

20/08
- Jam 7.20 pagi hujan agak lebat di Medan..Gi airport naik BlueBird Taxi..Asalnya nak naik beca, tp dh hujan, kena tukar plan..
- Smpai Bandara, check-in dan byr tax..Then duk kt waiting room..
Flight AirAsia dr Medan ke Penang ptutnya jam 0855 hrs tp delay jd 0930 hrs sbb ada problem..Huhu..Sabar2x..
Then naik flight jam 0930 hrs..On the way ke Penang, mmg takut sgt..
Sbb cuaca x elok sgt..mendung..kelabu je..mmg byk kali jgk la flight tu bergegar masa masuk dlm awan..Gegaran yg menakutkan..risau jgk..Mmg byk kali pening kepala...First time ana naik flight dlm keadaan cuaca agak buruk..
Mmg pilot byk slow je + pd aras yg x berapa tinggi, kira blh nmpk la atap2 rumah org dr atas..
Apapun, Alhamdulillah sbb akhirnya smpai ke Penang..Cuaca smlm masa smpai tgh hujan lebat..
:) Allah bg hujan..hujan rahmat :)
- Malam..buka puasa di kampung..Seronok..Dpt main dgn anak sedara, Irfan..Makin besar dh dia even baru 3 bulan, dh keras dh kaki dan leher die ;)

:: Tu lah catatan perjalanan 17-20 ogos 2011..Saja nk tulis je..Btw, ramadhan dh nk hbs..apa perasaan kalian? Sedih x ? Ana sedih sbb rasa mcm baru je Puasa pertama semalam..Masa makin pantas berlalu kan..Manfaatkan masa yg ada ini dengan sebaik-baiknya..ya Allah,pertemukanlah kami dengan malam Lailatulqadar..ameen ya Rab ::

2 comments:

kamaliahashim said...

dosen wali .. ha2 .. = penyelaras program dental eh ?
waaa wali2 segale ;p

Nur Afiqah Mohd. Anuar said...

dosen wali tu mcm mentor kita la..ala yg mcm kt xyah tu,if ade prob je,jumpa la die..haa,cmtu la..dosen = lecturer..
wali tu wali la..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...