Promo ! Klik Ler..

Monday, August 22, 2011

:: Ujian Hidup ::


Ketika Hidupku Tertekan
Mengaburi Pedoman
Kepada-Nya Akan Ku Pergi
Untuk Mencari Bimbingan

Ku Serah Takdir di Tangan-Nya
Mengukir Perjalanan
Walau Ujian Hidup Melanda
Ku tabah Menerima Kerana

Walaupun Tak DiKurnia Kemasyuran
Walaupun Tak DiLimpah Kemewahan
Hatiku Tetap Akan Memuji
Namu Mu Selalu Ya Rabbi

Walaupun Tak Diberi Kemakmuran
Akan ku Memanjangkan Kesabaran
Ku tetap syukur Pada Ilahi
Kerana Mengurniakan Nyawa Ini

Ku Serah Takdir di Tangan-Nya
Mengukir Perjalanan
Walau Ujian Hidup Melanda
Ku tabah Menerima Kerana

Dia Di Hati Selalu
Memberikanku Petunjuk
Apabila Pemandagan Samar

Biarpun Hidup Digoda
Ujian dan Pancaroba
Pasti Ada Hikmah Di Akhirnya

Walaupun Tak DiKurnia Kemasyuran
Walaupun Tak DiLimpah Kemewahan
Hatiku Tetap Akan Memuji
Namu Mu Selalu Ya Rabbi

Walaupun Tak Diberi Kemakmuran
Akan ku Memanjangkan Kesabaran
Ku tetap syukur Pada Ilahi
Kerana Mengurniakan Nyawa Ini
Ada sesiapa tau ni lirik lagu apa ?
Pasti ada yang tahu kan..
Lagu oleh Imam Muda 1 tajuk "Ujian Hidup".

Ana suka lagu ni.Kadang2 waktu ana mcm rasa down, ana suka la dengar lagu2 mcm ni,
Nak bagi suntik semangat.
Hmm,ana tgh agak down sbnrnya. Memikirkan result Sem II yg amat2x teruk. Jauh lebih teruk drpd Sem I. Kalau org lain tgk result dulu,mesti akan ada org ckp "Jatuh merudum gila."
Memang jatuh merudum sangat2x.
Sedih x kira la.
Salah ana jugak sebab dah tau sem ii lbh susah, stil nak study last minit.
Salah ana jugak sebab ana rasa sepanjang sem ii tu banyak dosa ana buat.
Setiap hari buat dosa..
Dosa pada Allah, pada diri sendiri, pada orang lain (dosa mengata sbb x puas hati, dan sebagainya..)
Astaghfirullahal'azim..
Moga Allah mengampuni dosa2 ku..

Disebabkan sem ii sangat teruk, ana memang dah berTEKAD nak belajar betul10000x...
Nak belajar sungguh10000x...
Serius !! Ana x nak main2 lagi !!
Ana x nak menangis lagi..
Lepas habis kuliah, sungguh1000x ana nak terus cover balik subjek tu..
Sebelum ni dah banyak kali ckp cmtu, tp still x buat..Teruk btl..Allahuakbar..
Make sure sem iii ni buat btl2x k !
Jgn main2 lg dah..
Ingat pd Mak, Ayah dan Adik2 kat rumah..
Susah payah cari duit nak bayar yuran kau..

Kat sebelah post ni, ana ada letak TARGET ana utk sem 3..

Ana letak utk diri ana..Supaya setiap kali ana bukak blog ana ni, ana akan nampak target tu..
InsyaAllah, usaha sungguh Afiqah..
Untuk Allah dan untuk Mak,Ayah dan adik2 yang sangat100000x mencintai kau..


Sem III..

ALLAH..ALLAH...ALLAH....
                                           EMAK AYAH..EMAK AYAH..EMAK AYAH.. 
BELAJAR..BELAJAR..BELAJAR..                          
USAHA..USAHA..USAHA.. 
DOA..DOA..DOA..
TAWAKAL..TAWAKAL..TAWAKAL..


InsyaAllah..
:)
Kuatkan semangat ya Nur Afiqah..
Ingat apa yg Mak ckp petang td..
"Mak Ayah x kisah la nak byr yuran hampa semua banyak mana pun asalkan hasilnya nanti lumayan.."
Maksud Mak 'lumayan' tu adalah kami adik-beradik berjaya kelak,insyaAllah..
Ingat..Mak Ayah x pernah serik nak cari duit demi kau dan adik2x..
Kalau Mak Ayah usaha sungguh2 untuk cari duit nak bagi kami adik-beradik belajar, x kan kami x boleh pulak usaha sungguh2 untuk belajar dan berjaya kan ?????
:)
Jom berusaha ke arah kejayaan..
Kerana Allah SWT dan juga demi ibu bapa dan keluarga yang kita cintai !!
<3

2 comments:

kamaliahashim said...

pqah2 .. tgk tak sape yg ade dlm vid klip tu ? ki3 ;p suka2~

Nur Afiqah Mohd. Anuar said...

ooo,knl2x...tgk die je tingat maliah..ahaks~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...