Promo ! Klik Ler..

Sunday, May 22, 2011

:: Baitul Muslim ::

Assalamualaikum wbt..
Kaifa haluki/a ya sahabati ?
Ana hrp shbt2 semua sihat ya,insyaAllah :)

Ana baru balik dari program Baitul Muslim..
Jujur, ana sangat penat..
Sbb program tu dari pagi smpai petang..
Ikutkan hati, tengahari tadi rasa nak je balik sbb masa tu mengantuk + duk fikir byk lg kerja menggunung x siap lagi..
Tapi ana x blh balik sbb ana dh byr Rp10k utk program tu..Ana x nak membazir duit Ayah ana..Ana dh byr, baik trskan je ikut program tu..Lgpun ana kan jadi Ajk Cenderahati, x blh la nak escape balik awl kan..
X baik oo Afiqah..Nsb baik kamu x ikut hasutan syaitan kan..Alhamdulillah..
AMANAH perlu dilaksanakan sebaik mungkin !

Hm..Ana rangkumkan je la ya apa yang ana dapat hari ni sbb ana nak kena rehat kejap..
Lgpun ana kena siapkan tugas2 utk pemicu + presentation esok..Hu3..

Ok..Ustaz tu ckp kita boleh bercinta..
TAPI...
Kena la jaga batasnya..
Mksdnya mcm mana tu ?
Kalau perkara tu dirasakan baik, teruskan..
Tapi kalau perkara tu x elok, jangan lah buat..
Cthnya, kita ada suka kt seseorang & orang tu pun suka kat kita..
Dia ajak kita Dating..
Kita dh tau hal tu buruk, so x pyh la buat..
Kalau tgk zmn skrg ni, mmg totally out lah cara remaja2 tgh bercinta sbb deme bercinta lps tu dating, pegang tangan, buat itu ini dan sbgnya..Memanglah x blh kan mcm tu..
Lps tu bila dh kawin, dh rasa bosan dh pegang tgn isteri sbb dh selalu buat masa duk cinta dulu2..
Kan x best tu..Nikmat tu dh x de..

Lps tu Ustaz tu ada ckp..
Lelaki ni bila dia dh suka kt pmpuan ni..Ada 2 je tnda..
Sama ada lelaki tu btl2 suka dgn niat ikhlas iaitu dgn niat nak memperisterikannya atau pun dengan niat saja nak main2, bg seronok2 sblm kahwin..
Haa..Mcm mana tu ?
Kalau ada lelaki suka kt anda, cuba anda tanya kt lelaki tu, dia ikhlas ke suka kt anda ? Dia nak amik anda jadi isteri btl2 x ?
Kalo dia ckp dia ikhlas, apa lagi, suruh la jumpa Mak Ayah ya..
Baru nampak keseriusan kan..
Kalo org tu bg byk alasan, ckp nak kena kumpul kekuatan la, nak kena persiapkan diri jadi soleh btl la, nak bagi itu la ini la, mksdnya dia tgh cari alasan..Mungkin dia sengaja main2 dengan anda..
Ana x tau..
Mungkin saja..
Ustaz tu ckp cmtu..Ana rangkumkan sj..
Tp kalo lelaki tu dh plan nak dtg tp dia segan, tu x pe la kan..
Bg masa sikit kt dia..

Bila bercinta, kita akan lbh bersemangat..
Kan ?
Cinta yang bahaya tu adlh cinta yg smpai terkhayal2...Asyik2 ingat dia je..Kat mana2 pun asyik ingat je dia...
Sampai Allah pun dh x ingat..Astaghfirullahal'azim..
Ok..Cuba kalian baca post ni..
Ni blog shbt baru ana..Jiran sekolah ana..Budak STAR,Ipoh..
Namanya Iqbal..Bakal doktor untuk kapal terbang MAS..
*Bukan doktor hospital*
Baca ni..Baru kalian akan faham apa yang ana maksudkan..
Ana setuju dgn apa yang dia tulis..
Harapnya ana pun mcm tu la..InsyaAllah..
:)
Teringat balik ayat kwn ana..
" DOKTOR NI SELALU PAIR DENGAN PENDIDIK.."
:D
Senyum lah..
Harap2 dapat suami pendidik betul2..InsyaAllah..

-ALLAH...Baitul Muslim impianku-

P/s : Ya Allah, ampunilah segala dosa2 hamba, dosa kedua ibu bapa hamba, dosa ahli keluarga hamba dan seluruh umat Muslimin dan Muslimat sama ada yang masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia..Amiin Ya Rab..

1 comment:

Sirr al-Asrar said...

http://k-pmmm.blogspot.com/2011/05/menjawab-salah-faham-artikel-zina-hati.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...