Promo ! Klik Ler..

Wednesday, May 4, 2011

:: Selamat Hari Lahir Ayah ::

Assalamualaikum wbt..
Ana doakan semuanya sihat2 yep dan sentiasa berada dalam keadaan yang diredhaiNya,insyaAllah..
Di samping itu,marilah kita sama2 mengingati kembali perbuatan kita selama ni..
Sesungguhnya kita ni hanyalah manusia biasa yang tidak pernah terlepas dari membuat dosa..
Setiap hari kita buat dosa kan?
X kira la dosa besar atau kecil, kita still buat dosa setiap hari kan..
Kadang2 kita x sedar yang kita tengah buat dosa..
Astaghfirullahal'azim..
Ampuni hambaMu ini ya Allah..

Hari ni hari Rabu tanggal 04 Mei 2011..
Hari ni hari lahir orang yang ana sangat sayang..
Bukan ana je sayang, tapi Mak ana, adik2 ana,tok,opah dan ramai lagi jugak sayang akan beliau..
Beliau adalah Ayah ana..
Drs.Mohd Anuar bin Kamaruddin..
:)
SELAMAT HARI LAHIR YANG KE-51 AYAH :)
Ayah dah 51 dah..
Beza 30 tahun daripada ana..
Bila Ayah 51, ana 21, dan Anis 11..

Sekali lagi ..
Selamat Hari Lahir Ayah..
Semoga Ayah sentiasa mendapat kejayaan dalam setiap perkara yang Ayah lakukan..
Semoga Allah mempermudahkan segala urusan Ayah..
Semoga Ayah akan sentiasa bersabar dengan segala bebanan kerja + jugak bersabar dengan karenah kami adik-beradik ni..Hi3x...
Semoga Ayah dapat pergi menunaikan ibadah Haji dengan Emak suatu hari nanti,insyaAllah..
Along tau Ayah rindu sangat kat Mekah kan ?
Along tau Emak pun teringin nak pergi Mekah..
InsyaAllah akan dipermudahkan jalan ke sana,insyaAllah..
Along mintak maaf Along banyak susahkan Ayah..
Along mintak maaf sebab selalu mintak duit kat Ayah..
Along tau Ayah runsing bila fikir soal duit..
Along tau Ayah bukan kena tanggung Along je, tapi Ayah kena tanggung perbelanjaan rumah, bagi duit belanja untuk Emak urus rumah tangga, bagi duit kat Bangah kat U, bagi duit kat Thirah & Syakir kat asrama, bagi duit kat Anis untuk sekolah dan mcm2 lagi..
Pendek kata, Ayah kena tanggung macam2 hal..
Along respect sangat kat Ayah sebab Ayah pandai serba-serbi..
Ayah pandai mengajar,pandai bertukang,pandai berkebun,pandai memasak,pandai membaiki kereta/motor/mesin2,pandai buat wiring system dan macam2 lagi..
Rumah ana sekarang,Ayah lah yang buat siling..Ayah lah yang buat wiring systemnya..Ayah lah yang buat garaj kereta..Ayah lah yang buat simen kat rumah..Pendek kata 70 % rumah ana ni adalah hasil usaha Ayah ana buat even mengambil masa yang agak lama sebab Ayah bekerja tapi still Ayah usaha untuk siapkan rumah ni...
Ana suka bila Ayah ana buat sebab bila Ayah buat,hasilnya sangat cantik..
Kemas..Rata..Licin..
Kadang2 Ayah akan tolong Mak masak kat dapur..
Masakan Ayah sangat sedap..
Ingat lagi bila ana tulis makanan kegemaran ana adlh masakan Mak & Ayah..
Nanti Along kenduri,nak mintak Ayah masakkan lah..Boleh x Ayah ?
:)
Lagi 1,Ayah sangat berdikari..
Ayah sejak kecil sampai sekarang,semua hal Ayah urus sendiri..
Masa Ayah graduated kt USU (Fakultas Sastra),tok x datang pun sebab jauh..
Tengok,Ayah berdikari kan ?
Kalau parents ana x dtg masa ana grad nanti,mesti ana akan sedih kan ?
Tengok...Eii kamu ni manja la Afiqah !
Ayah didik kami adik-beradik supaya berdikari..
Sejak kecil,Ayah memang x manjakan kami..
Ana ingat lagi masa ana darjah 4 dan Abangah darjah 2,masa tu hari pendftrn sek dan masa tu kami baru pindah sekolah,kira tu sekolah baru dan sekolah tu jgk baru dibuka..Masa tu ramai parents temankan anak2 masuk kelas dan byrkan yuran..
Tapi Ayah x mcm tu..Ayah hntr kami kt pagar sek dan kami masuk dlm keadaan tercengang-cengang even Ayah dah pesan soh masuk kelas trs..Ayah x dpt nk hntr sbb Ayah kerja..Kena pi sekolah..
Mmg Ayah dari dulu smpai skrg mcm ni...
Ayah tegas dlm mendidik anak..
Then..
Kami trs cari kls kami..sblm tu ana pi hntr adik ana gi kls dia *tggjwb sbg kakak*..
Lps tu ana masuk kls ana sorg2..
Masa tu ana cemburu tgk org lain parents hntrkan kt sek tp bila fikir balik,ana bersyukur sebab Ayah x manjakan kami..
Dengan didikan Ayah,kami dpt bertahan hidup..Dpt berdikari sendiri..
If Ayah manjakan kami,mesti kami x reti nak berdikari smpai skrg..
Along suka bila Ayah mcm tu..
Org lain parents hntrkan smpai ke kelas..Tlg byrkan yuran..
Tapi kami cari kelas sndiri,masuk kelas sndiri,byr yuran pun sndiri..
Terima kasih Ayah..
Kami sayang sangat kat Ayah..
Terima kasih kerana tegas dalam mendidik kami..

Wah dah panjang ni..
Rasa nak je sambung lagi tapi x pe lah..
Along sayang Ayah..
Mak lagi la sayang kat Ayah..
Abangah,Athirah,Syakirul & Anisah pun sayangkan Ayah jugak..
Love Ayah..
Ayah doktor peribadi Along even Ayah bukan 'Doktor Perubatan'..
(Bila ana x sihat,ana akn trs msj Ayah..tnya patut makan & minum apa)



Ok2..
Cukup2..
If nak sambung,sambung nanti pulak ok..
Last..
Lagi sekali..
Met Ultah Ayah !
Sweet-51 !
:)
;)
<3

Untuk Ayah tersayang..


*Wassalam*

2 comments:

DentistMuslim88 said...

Selamat Hari Lahir juga buat ayah mentee...moga beliau dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki...Insyaallah...=)

Nur Afiqah Mohd. Anuar said...

Syukran ats doanya mentor..InsyaAllah..Ameen Ya RAb :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...